Ανόρθωση Γλουτών

    Η πτώση γλουτών είναι μια φυσική συνέπεια της ηλικίας αλλά και της απώλειας βάρους σε νεαρότερα άτομα. Κύρια αιτία στα μεγαλύτερα άτομα είναι η συνεχώς μειούμενη σπαργή του δέρματος λόγω μικρότερης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνων ινών αλλά και μειωμένου μυϊκού τόνου και εκφυλισμού του λιπώδους ιστού. Το σύνολο όλων αυτών των αλλαγών οδηγούν στην βαθμιαία πτώση των γλουτών οι οποίοι χάνουν την σφριγηλότητα και την νεανικότητά τους.
Η πλαστική χειρουργική έρχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό με 2 μεθόδους.

    Όταν η χαλάρωση και η πτώση είναι μεγάλη η λύση δίνεται με μια οριζόντια τομή πάνω από την μεσογλουτιαία πτυχή (θέση string) από όπου και αφαιρείται όλη η περίσσια δέρματος. Μετεγχειρητικά η ασθενής παραμένει για ένα βράδυ στην κλινική και πρέπει να φοράει ειδικό κορσέ για ένα μήνα. Η πρώτη αλλαγή του χειρουργικού τραύματος γίνεται τη 2η μέρα μετά το χειρουργείο και τα ράμματα αφαιρούνται 10 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Τι γίνεται όμως όταν η πτώση των γλουτών και η περίσσια δέρματος είναι μικρή?

    Εδώ έρχεται να μας δώσει λύση η δεύτερη μέθοδος. Σήμερα με ειδικά πλέγματα σιλικόνης και μόνο με μια μικρή τομή 5cm οριζοντίως στη μεσογλουτιαία πτυχή μπορούν οι  γλουτοί να ανορθωθούν. Ο γλουτός αποκτά πάλι το νεανικό του σχήμα και γίνεται πιο ελκυστικός στην κάμψη. Το πλέγμα επειδή είναι ελαστικό ακολουθεί τις κινήσεις του σώματος. Η ανόρθωση των γλουτών με την μέθοδο των πλεγμάτων είναι μια απλή επέμβαση που δεν ξεπερνά σε βαρύτητα την μετεγχειρητική πορεία της λιποαναρρόφησης. Η ασθενής δεν μένει στο νοσοκομείο, εξέρχεται λίγες ώρες μετά την επέμβαση. Και στη μέθοδο αυτή η ασθενής χρειάζεται να φοράει ειδικό κορσέ για ένα μήνα.

    Η ανόρθωση των γλουτών μπορεί να συνδυαστεί και με την αύξηση αυτών με τη τοποθέτηση ειδικών ενθεμάτων σιλικόνης εφόσον υπάρχει ένδειξη για την επέμβαση αυτή.